+38 050 933 51 60
+38 093 369 29 10
UA RU EN
0
Як ми можемо допомогти?
< Всі теми

Лецитин

 

Популярні медичні публікації нерідко приділяють велику увагу лецитину. Згадку про цю речовину можна знайти в списку компонентів деяких промислових продуктів. Оскільки цей елемент дуже важливий для людського організму, то він доступний споживачам, як спортивне харчування від MST Nutrition.

Для чого потрібен лецитин?

Лецитин — це жир із сегмента фосфоліпідів, який позначається в складі продуктів, як емульгатор. Його можна виявити в структурі тварин, птахів і риб, а також у певних видах рослин. Найкращі німецькі вітаміни включають до свого переліку цей вид жирів. По суті, ці вітаміни являють собою цілий комплекс корисних сполук разом із токоферолами, вуглеводами і стеролами.

 

Для організму цей елемент надзвичайно важливий, оскільки:

 

— з його допомогою здійснюється баланс холестерину;

— лецитин покращує здатність організму протистояти стресу;

— він створює оболонку нервових клітин;

— за його сприяння оптимізується робота внутрішніх травних органів.

 

Для нормального стану людині в зрілому віці потрібно 10 грамів лецитину на добу, тому вітаміни та мінерали, яких бракує, можна отримати під час застосування спеціальних БАДів.

Який принцип дії лецитину?

Цей елемент є речовиною поверхнево-активної дії. Вона відмінно функціонує на поверхні розділення етапів різних субстанцій. Але якщо спостерігається присутність двох рідких фаз, які не змішуються, то лецитин діятиме в такій ситуації, як емульгатор. Якщо одна з фаз — тверда, а інша — рідка, то цей компонент забезпечує змочування і диспергуючий агент. За двох твердих фаз лецитин утворює ліпосоми, міцели або інші текстури та мінерали.

 

Німецькі вітаміни для жінок і чоловіків у вигляді лецитину приносять істотну користь для організму загалом і для окремих органів зокрема, а саме:

 

— печінка — захист від радикалів, сприяння процесу оновлення на клітинному рівні;

— нервова система — є базою для формування білих речовин;

— серце та судини — зменшує густоту крові, покращує її циркуляцію капілярами та судинами;

— статева система — лецитин необхідний для підвищення репродуктивної функції;

— імунітет — продукування антитіл для усунення різних інфекційних захворювань.

 

Не менш важливий цей компонент і для процесу схуднення, що особливо цінується жінками і дівчатами. Завдяки цій речовині, в організмі істотно поліпшується ліпідний обмін.

Які наслідки дефіциту лецитину в організмі?

Недостатня кількість цього елемента провокує зменшення мієлінової оболонки нервів, внаслідок чого людина стає дратівливою, постійно відчуває втому, погіршення мозкової діяльності. До інших симптомів дефіциту лецитину можна віднести таке:

 

— погана пам’ять, розсіяна увага;

— неякісний сон, різка зміна настрою;

— організм погано сприймає жирну їжу, внаслідок чого виникає діарея, здуття кишківника та інші проблеми з травленням;

— підвищується рівень кров’яного тиску;

— робота печінки та нирок значно погіршується;

— загострення хвороб серця і судин;

— запальні процеси в суглобах.

 

У зоні ризику перебувають і ті, хто часто піддається стресам і нервовому виснаженню — за таких ситуацій рівень лецитину в організмі різко знижується.

У яких продуктах міститься лецитин?

Найбільш «багатим» у відсотковому співвідношенні на цей елемент вважається яєчний жовток — у 100 грамах його міститься близько 100 000 мг лецитину. У списку інших продуктів знаходяться:

 

— ікра риби;

— олія сої та соняшнику;

— м’ясо яловичини;

— горох;

— вівсянка, гречана каша, пшенка;

— горіхи арахісу;

— капуста, морква;

— хлібні вироби.

 

За великого виробництва лецитин добувають із рибних продуктів, сої, ріпаку, насіння соняшнику.

Кому протипоказаний лецитин?

Потрібно сказати, що особливих заборон до прийому цього вітаміну немає. Разом з тим, обов’язково потрібно враховувати деякі важливі моменти.

 

Дітям віком до 3 років лецитин до прийому не рекомендований. Холін і жирні кислоти в ньому знищуються під впливом алкоголю. Крім того, слід дотримуватися обережності людям з вираженою алергічною реакцією на цю речовину. До них відносять нудоту, здуття живота, болі в шлунково-кишковому тракті.

 

Зміст
×
×

    СООБЩИТЬ О НАЛИЧИИ