+38 050 933 51 60
+38 093 369 29 10
0
Як ми можемо допомогти?
< Всі теми

Яєчний альбумін

Альбумін у вигляді препарату має форму порошку. Він має кремовий колір і не має ні смаку, ні запаху. Насправді – це просто сушений білок яйця курки. Його поживні характеристики і користь повністю зберігаються, водночас можливість заразитися сальмонельозом чи іншими неприємними “болячками” відсутня. Це впливає і на період придатності продукту. Якщо відкрити упаковку з альбуміном, він не зіпсується протягом цілого року, якщо його зберігати в умовах кімнатної температури. Нерозкриті пачки можна безпечно зберігати кілька років. Ще однією важливою позитивною якістю альбуміну є те, що він абсолютно не має відходів.

Який принцип дії яєчного альбуміну?

Порошок альбуміну, по суті, є протеїновим продуктом. Його отримують із курячого яєчного білка. Він досить повільно засвоюється в організмі і забезпечує своєрідний будівельний матеріал для м’язів завдяки амінокислотам упродовж досить тривалого часового періоду. Це дає змогу приймати його перед сном або між прийомами їжі. Крім того, він не містить лактози, що робить його придатним для людей, які уникають лактози.

Навіщо потрібен яєчний альбумін

Альбумін – це природний білок, який у людському організмі синтезує печінка. Він швидко виходить у кров. У здорової людини в організмі від 200 до 300 грамів альбуміну.

 

Одна з головних функцій альбуміну – це регулювання онкотичного тиску плазми. Простими словами, він утримує рідину в крові. Також альбумін дуже важливий для транспортування багатьох речовин, наприклад, білірубіну, іонів, жирних кислот, гормонів і навіть ліків.

 

Серед позитивних якостей яєчного альбуміну можна виділити такі переваги:

 

– порошок отримують безпосередньо з яєчного білка;

– в альбуміні міститься до 20,5 г білка на 25 г яєчного білка;

– малий вміст жиру і цукру;

– лактоза і молочний білок відсутні;

– легко, але повільно засвоюється;

– сприяє зростанню і підтримці м’язової маси.

 

Слід також додати те, що альбумін має високорозчинну порошкоподібну форму. Він чудово поєднується з кашами, смузі та іншими подібними стравами. Продукт дуже корисний як білкова добавка перед сном і протягом дня. Активно використовується спортсменами у важкій атлетиці.

Які наслідки дефіциту в організмі яєчного альбуміну?

Дефіцит може бути присутнім у пацієнтів із хронічними захворюваннями печінки (гепатитіцироз), захворюваннями на мінірозмірну серцеву недостатність.

 

Солдати з опіками, важкими пораненнями або сильними кровотечами також потребують введення альбуміну, оскільки альбумін втрачається з кров’ю. Лікарі не мають часу чекати, поки печінка виробить цю речовину. Їм потрібно швидко стабілізувати стан пацієнта.

 

Крім того, бійці часто страждають на інфекції через потрапляння через рани різного сміття. Щоб антимікробні препарати були ефективні в організмі та виконували свою функцію в повному обсязі, вони мають зв’язуватися з альбуміном. Без його присутності ліки не будуть діяти.

У яких продуктах міститься яєчний альбумін?

Білок як альбумін насправді зберігається набагато більше часу, ніж яєчний. В упаковці протеїновий порошок можна зберігати протягом кількох років, а у відкритій формі – до 1-го року.

 

Сирі яйця створюють ймовірність зараження сальмонельозом, необроблений же альбумін абсолютно безпечний.

 

Застосування білка робить легким приготування їжі. Усім відомо про крихкість яєць і як складно відокремити білок від жовтка. Таким чином, застосування порошкоподібних варіантів робить простим не тільки збереження, а й перевезення та використання продукту.

 

Крім того, необхідно пам’ятати, що об’єм альбуміну, необхідний для його готування, дуже незначний. 1 кг білка в рідкому стані дорівнює 100 г альбуміну. Щоб зробити 1 яєчний білок, просто змішайте 2 ч. ложки білка з 2 ст. ложками кип’яченої води.

 

Альбумін став необхідним для кондитерських компаній, щоб прискорити комерціалізацію своєї продукції. Також яєчний альбумін, завдяки своїм якостям входить до складу спортивного харчування від MST Nutrition.

Кому не можна вживати яєчний альбумін?

Не можна перевищувати дозування. Цей продукт не замінює збалансоване харчування. Дітям, жінкам у період вагітності та лактації слід консультуватися з лікарем, якщо вони припускають використовувати цей продукт. Його слід зберігати в місці, куди діти не мають доступу.

Зміст
×
×

    СПОВІСТИТИ ПРО НАЯВНІСТЬ